Η αναπτυξιακή διάσταση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Η αναπτυξιακή διάσταση της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 12312/29.06.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

 

Το παράδειγμα της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, ως πάρκο επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί μια πρωτοβουλία, όπου αντικατοπτρίζεται η αναπτυξιακή τροχιά, από την οποία η Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Το πάρκο αυτό, που αποτελεί δημιούργημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, αποκτά μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο, που οι οικονομικές συγκυρίες για την χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Η επένδυση αυτή στοχεύει στην δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να αποτελέσουν κοιτίδα ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων. Με αυτό τον τρόπο θα επέλθουν σε μεγάλο βαθμό η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, που τόσο αναγκαίες είναι για την χώρα μας. Αρκεί να υπάρξει ένα φιλόδοξο σχέδιο και μια προοπτική από το αρμόδιο Υπουργείο, που θα συμβάλουν στην παραπάνω κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε προοπτική διαφαίνεται, έτσι ώστε να ενισχυθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Τεχνόπολη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Ποια πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και να υπάρξουν επενδύσεις που θα φέρουν αναπτυξιακή τροχιά στην ευρύτερη περιοχή;

Απάντηση Υπουργείου